Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Letartóztatták az Iszlám Dzsihád négy tagját

MTI
2002.01.03. 08:51
Az izraeli hadsereg csütörtökön kivonult a ciszjordániai Dzsenínből és Rámalláh egy részéből. Az izraeli katonák néhány órával azelőtt hagyták el a két palesztin ellenőrzés alatt álló várost, hogy Anthony Zinni amerikai közvetítő visszatért a térségbe. Richard Boucher amerikai külügyi szóvivő szerdán elmondta: Anthony Zinni nyugalmazott tábornok azon fog munkálkodni, hogy a Palesztin Hatóság tegyen lépéseket a terrorizmus infrastruktúrájának felszámolása, a feszültség csökkentése érdekében. Zinni az izraeli vezetőkkel olyan gazdasági intézkedéseket vitat meg, amelyek révén csökkenhet a palesztin lakosságra nehezedő nyomás.

Izraeli ejtőernyősök ugyanakkor Hebronba behatolva letartóztatták az Iszlám Dzsihád négy tagját. Izraeli katonai források szerint a letartóztatott palesztinokat Izrael elleni terrorista akciókban való részvétellel vádolják. Ariel Saron egyébként szerdán este először beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy Jasszer Arafat palesztin vezetőnek mindaddig Rámalláhban kell maradnia, amíg le nem tartóztatja Rehavam Zeévi idegenforgalmi miniszter gyilkosait. Saron pártja, a Likud képviselői előtt arra figyelmeztette a palesztin vezetőt, hogy amennyiben nem tartóztatja le a gyilkosokat, ezt Izrael fogja megtenni.