Szilvia
5 °C
16 °C

Kasmír: újabb összacsapások, letartóztatások

MTI
2002.01.06. 11:11
Újabb fegyveres összecsapások voltak vasárnapra virradóra a Kasmírt kettéválasztó fegyverszüneti vonal mentén. Pakisztán 42 újabb iszlám szélsőséges letartóztatását jelentette be.

A nepáli fővárosban megtartott békülékeny hangulatú csúcstalálkozó ellenére a Kasmírt átszelő indiai-pakisztáni határvonalon második napja megszakítás nélkül zajlanak az összecsapások. Indiai közlés szerint Dzsammu közelében egy gyermek meghalt és egy asszony megsebesült a tűzharcban. Rendőrségi források szerint a harcok hevessége nem érte el a szombati összecsapásokét.

A pakisztáni biztonsági erők vasárnapra virradóra Pandzsáb tartományban 42 iszlám szélsőségest tartóztattak le. Az utóbbi időben őrizetbe vett szélsőségesek száma már meghaladja a háromszázat és pakisztáni biztonsági források szerint további letartóztatások várhatók.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?