Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bibliáért halálbüntetés?

Reuters
2002.01.06. 13:45
Akár halálra is ítélhetik azt a hong kong-i üzletembert, aki harmincháromezer Bibliát szállított Kínába, egy Fucsian tartományban működő szektához - jelentette a hong kong-i emberi jogi központ. A 38 esztendős Li Gvangcsiangot 2000 októberében tartóztatták le, amikor másodszor látogatott el a Kiáltók szektája néven ismert keresztény földalatti szervezethez. Az üzletembert Fu Csing város bírósága bűnösnek találta "a jogállamiságot veszéyeztető kártékony szekta szervezésében".

Tavaly decemberben a kínai igazságszolgáltatás halálra ítélte a Dél-Kínai Egyház néven működő keresztény csoport két vezetőjét. Az emberi jogi szervezet információi szerint a kínai hatóságok veszélyes szektákat felsoroló listáján tizenhat keresztény szervezet szerepel.