Bibliáért halálbüntetés?

Reuters
2002.01.06. 13:45
Akár halálra is ítélhetik azt a hong kong-i üzletembert, aki harmincháromezer Bibliát szállított Kínába, egy Fucsian tartományban működő szektához - jelentette a hong kong-i emberi jogi központ. A 38 esztendős Li Gvangcsiangot 2000 októberében tartóztatták le, amikor másodszor látogatott el a Kiáltók szektája néven ismert keresztény földalatti szervezethez. Az üzletembert Fu Csing város bírósága bűnösnek találta "a jogállamiságot veszéyeztető kártékony szekta szervezésében".

Tavaly decemberben a kínai igazságszolgáltatás halálra ítélte a Dél-Kínai Egyház néven működő keresztény csoport két vezetőjét. Az emberi jogi szervezet információi szerint a kínai hatóságok veszélyes szektákat felsoroló listáján tizenhat keresztény szervezet szerepel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás