Jolán
2 °C
4 °C

Két nappal a merénylet előtt megbüntették az egyik gépeltérítőt

MTI
2002.01.08. 19:55
Tavaly szeptember 9-én, Maryland államban 270 dolláros bírságot szabott ki egy közlekedési rendőr Ziad Dzsarréra - azon 19 férfi egyikére, aki két nappal később, összehangolt terrorakció keretében, négy eltérített amerikai repülőgéppel elkövette a több ezer ember életét kioltó merényleteket.

Dzsarre a hatóságok megállapítása szerint azt a gépet vezette szeptember 11-én, kedden, amely végül is Pennsylvaniában lezuhant. Előzőleg, vasárnap a 95-ös autópályán megbírságolták, mert olyan szakaszon, ahol óránként 65 mérföld a megengedett legnagyobb sebesség, 90 mérfölddel száguldott.

Az országúti rendőr rutinszerű eljárásáról - ugyancsak rutinszerű módon - a rendőrautó videója felvételt készített. E felvételt most kedden tették közzé. Azon jól látható, hogy a megállított gyorshajtó nagyon nyugodtan viselkedik, és teljes együttműködést mutat a rendőri intézkedés során.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?