Ivó, Milán
EUR 383,49 Ft
USD 365,35 Ft
6 °C
26 °C

Bélféregjárvány Szerbiában fertőzött disznóktól

MTI
2002.01.13. 19:08
Szerbiában már-már járványméreteket ölt a fonálféreg-fertőzés (trichinellosis): mindeddig csak Vajdaságban történtek megbetegedések, de a hét végén már a tartománytól délre fekvő szerbiai területeken is tömegesen jelentkeztek a kórházakban bélféreggel fertőzött személyek, a hadseregben 14 katona betegedett meg. A fonálféreg-fertőzéseket először Közép-Bánátban észlelték Nagybecskerek (Zrenjanin), Törökbecse (Novi Becej), Bégaszentgyörgy (Zitiste) környékén.

A térségben több mint 180 ember betegedett meg, akik a kumáni vágóhídról származó sertéshúst fogyasztottak. A jugoszláv hadsereg svilajnaci alakulatában 14 katona betegedett meg, négyüknek súlyos az állapota. A közelben fekvő Kragujevac városában tíz fertőzött személyről tudnak. A boszniai határnál lévő nyugat-szerbiai Loznica kórházában vasárnapi délutánig húsz személy jelentkezett ugyancsak fonálféreg-fertőzésre utaló tünetekkel.

A megbetegedéseknek részben az az oka, hogy az új év előtt sokan vágtak disznót, s fogyasztottak a fertőzött húsból.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek