Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új tüzek Ausztráliában

MTI
2002.01.14. 08:31
Ausztrália délkeleti részén friss tüzek lobbantak fel, szertefoszlatva a bozóttűzvész gyors eloltásához fűzött reményeket. John Winter tűzoltószóvivő hétfőn kijelentette, hogy amíg új tüzek ütnek ki, addig a válságot nem lehet befejezettnek nyilvánítani. A nyári bozóttűzidény egyébként is márciusig tart, és további nagy tüzekre lehet számítani - toldotta meg a dpa szerint.

Hétfőn még nem sikerült megfékezni azok a lángokat, amelyek a hétvégén az Új-Dél-Wales állam északi részén lévő Coffs Harbour környékén lobbantak fel. A Sydney és Brisbane közötti országutat ellenben újra megnyitották, miután csillapodott a szél, amely előzőleg óránként hatvan kilométeres sebességgel fújt, a hőség pedig negyven fok alá szállt. Hazatérhettek házaikba Grafton város kiköltöztetett lakói is. Eddig 25 személyt, zömmel fiatalokat hallgattak ki gyújtogatás gyanújával.