Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

India cáfolja, hogy lelőtték egy kémrepülőgépét

MTI
2002.01.18. 16:14
A pakisztáni légvédelem csütörtökön állítólag lelőtt egy pilótanélküli indiai kémrepülőgépet, amely Pandzsáb tartomány fölött megsértette a pakisztáni légteret. Az indiai védelmi minisztérium pénteken cáfolta az értesülést.

A légi incidensről a pakisztáni APP hírügynökség számolt be nem azonosított forrásra hivatkozva. Az értesülés szerint a pakisztáni légierő a vitatott kasmíri határnál fekvő Szijalkot település közelében lőtte le a pilótanélküli indiai kémrepülőt, amely azt követően a határon túl, az Indiához tartozó Dzsammu szövetségi állam területén zuhant le.

Az indiai védelmi minisztérium cáfolta az APP hírét, és szándékos pánikkeltésnek nevezte azt. "A hír alaptalan, rosszindulatú és tudatos kísérlet arra, hogy tovább növelje a határvidéken tapasztalható feszültséget" - közölte pénteken az újdelhi minisztérium szóvivője. A Reuters emlékeztet: a múlt héten India állította, hogy tüzet nyitott egy, Kasmír szövetségi állam légterébe berepülő pilótanélküli pakisztáni gépre.