Dömötör
-1 °C
14 °C

A terroristák kiálltak Arafat mellett

MTI
2002.01.20. 18:27
Az Iszlám Dzsihád palesztin terrorszervezet vasárnap azzal fenyegette meg Izraelt, hogy harcosai merényletsorozatot hajtanak végre izraeli célpontok ellen, ha nem engedi ki Rámalláhból Jasszer Arafat palesztin vezetőt.

A Kairóban nyilvánosságra hozott közleményben az Iszlám Dzsihád azt követelte, hogy a zsidó állam adja vissza Arafat mozgásszabadságát. A palesztin elnök lakhelyét az izraeli hadsereg egységei zárták körbe, és izraeli közlés szerint addig nem engedik ki Arafatot Rámalláhból, amíg az nem rendeli el Rehavam Zeévi izraeli idegenforgalmi miniszter gyilkosainak a letartóztatását.

Ugyancsak vasárnap tette közzé felhívását a Demokratikus Front Palesztina Felszabadításáért (FDLP) nevű radikális csoport, amely minden palesztin szervezetet arra szólított fel, hogy hajtson végre öngyilkos akciókat a palesztin településeket körülzáró izraeli csapategységek ellen. Az FDLP egyebek között a Rámalláhot és Túl-Karm városát blokád alatt tartó izraeli harckocsik és erők megtámadására ösztönözte a palesztin szerveződéseket.