Judit
2 °C
7 °C

Német hadihajókat küldenek az Indiai-óceánra

MTI
2002.01.21. 19:21
Hét német hadihajó haladt át a Szuezi-csatornán hétfőn, hogy csatlakozzék az Egyesült Államok vezette koalíciós erőkhöz a terrorizmus elleni harcban. Három német haditengerészeti egység és négy ellátóhajó jutott át a csatornán az Indiai-óceán irányába, egy kanadai fregatt kíséretében - erősítette meg a kairói német nagykövetség. Egy Kairóban akkreditált kanadai diplomata szerint ez utóbbi váltja fel a Halifax hadihajót, amely október óta vett részt a hadműveletekben. .

A hajók, amelyek a hónap elején indultak el a németországi Wilhelmshaven kikötőjéből, mindenekelőtt a tengeri útvonalakat ellenőrzik. Azt még nem lehet tudni, hogy melyik kikötőbe futnak végül be, de biztosra vehető, hogy a jemeni, szudáni és szomáliai vizeket kísérik figyelemmel, ugyanis éppen ezekről az országokról feltételezi a koalíció, hogy Oszama bin Laden itt tart fenn kiképzőtáborokat az al-Kaida terrorhálózat számára. Gerhard Schröder német kancellár még tavaly novemberben megkapta a Bundestag támogatását ahhoz, hogy 3900 katonát küldjön az amerikai hadműveletek támogatására. Köztük 1800-an a haditengerészethez tartoznak

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?