Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az amerikaiak tudják hol van Karadzic

MTI
2002.01.25. 16:32
Az amerikai hírszerzés és a Boszniában tartózkodó amerikai elitkatonák, a rangerek pontosan tudják hol tartózkodik Radovan Karadzic, követik minden egyes lépését, és lehallgatják beszélgetéseit - írja pénteken a Banja Luka-i Nezavisne Novine című lap.

Ugyanez a lap néhány hete azt írta, hogy Karadzic Délkelet-Boszniában tartózkodik a montenegrói és szerbiai határszakasz által körülhatárolt területen, Zelengora és Romanija hegységek térségében. A lap szerint háromszáz ranger érkezett Boszniába, hogy nyomába eredjen a háborús bűncselekmények elkövetésével vádolt volt boszniai szerb vezetőnek. A hírt hivatalos forrásból nem cáfolták.

A Nezavisne Novine pénteken azt írta, hogy az amerikai katonák már pontosan tudják Karadzic hollétét. Ezt úgy nyomozták ki, hogy néhány napja az amerikai hírszerzés álhírt röppentett fel Karadzic elfogásáról, hogy begyűjtsék az adatokat arról, hogy a volt boszniai politikus honnan és miként érintkezik a külvilággal. A Nezavisne Novine pénteken azt írta, hogy Karadzic ötszörös védelmet élvez, s a testőrein kívül a családja és a helyi lakosság is a védelmére kelne, ha megpróbálnák elfogni.