Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Egy hét alatt tízezren kértek magyarigazolványt Romániában

MTI
2002.01.29. 09:57
Körülbelül tízezren kérvényezték Romániából a magyarigazolványt a kedvezménytörvény végrehajtásában közreműködő irodák megnyitását követő első héten. Romániában január 21-től működnek a kérelmezőknek felvilágosítást, segítséget nyújtó közreműködő irodák. A 21 területi irodához további helyi állandó és az igényekhez igazítottan ideiglenesen nyitva tartó irodák, tájékoztatási pontok tartoznak.

A műszaki feltételek biztosítását még nem sikerült teljes mértékben megoldani. A nyitáskor a 21 területi iroda közül csupán négy rendelkezett az információk továbbításához szükséges ISDN vonalakkal, jelenleg öt iroda vár arra, hogy bekössék ezeket a vonalakat. Székely István, az igazolványirodák erdélyi koordinátora elmondta, hogy az igazolványt kérelmezők számát hetente fogják országos szinten összegezni, s ezeket az adatokat nyilvánosságra hozzák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?