Olivér
5 °C
8 °C

A Hamasz elítélte Arafatot

MTI
2002.02.05. 05:37
Az egyik legszélsőségesebb palesztin szervezet elítélte hétfőn Jasszer Arafat palesztin elnököt azért, mert egy újságcikkben terroristának minősítette az izraeli polgári személyek ellen végrehajtott merényleteket. A szervezet azzal vádolta meg a palesztin elnököt, hogy kijelentéseivel - amelyekkel magáévá tette az izraeli logikát és engedett az Egyesült Államok követeléseinek - a zsidó állam és a washingtoni vezetés kegyeiért akart könyörögni.

Az Izrael elleni fegyveres küzdelem folytatását hirdető Hamász hajtotta végre az utóbbi években a legvéresebb merényleteket izraeli célpontok ellen. Az AFP jelentése szerint hétfőn kiadott közleményében a Hamász elítélte azokat a "gyanús találkozókat" is, amelyeket Ariel Saron izraeli miniszterelnök és külügyminisztere, Simon Peresz tartott palesztin vezetőkkel. Az Arafat-éra utáni időszakra célozva a szélsőséges palesztin mozgalom úgy fogalmazott, hogy benyomása szerint egyes palesztin vezetők igyekeznek megszerezni az izraeli és az amerikai vezetés barátságát, biztosítandó ezzel szerepüket a következő szakaszban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?