Ödön
1 °C
11 °C

Nepáli maoista felkelők vérengzése

MTI
2002.02.05. 09:02
Nepáli maoista felkelők keddre virradóra megöltek 16 rendőrt, négyet pedig megsebesítettek. Ez volt a leghevesebb támadás, amelyet a felkelők a rendkívüli állapot novemberi életbe léptetése óta rendőrposzt ellen intéztek. A rajtaütést Katmandutól 60 kilométernyire keletre, Kavre körzetben hajtották végre a japán támogatással épülő Banepa-Szindhuli országutat őrző rendőrök ellen. Japánok nem tartózkodtak a közelben a támadás időpontjában.

A rendkívüli állapotot azután hirdették ki, hogy a felkelők megtörték a tűzszünetet, több véres támadást intézve rendőrőrsök ellen. Nepál bevetette a hadsereget a lázadás elfojtására. A felkelők az alkotmányos királyságot kívánják megdönteni és kommunista pártállamot szeretnének létrehozni a szegénység sújtotta himalájai országban - írta a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?