Jolán
2 °C
4 °C

Irán mozgósította légierejét

MTI
2002.02.05. 09:32
Irán készen áll arra, hogy megvédje magát egy esetleges amerikai támadástól - jelentette ki Reza Pardisz, az ország légierejének főparancsnoka. Reza Pardisz szerint az amerikai fenyegetőzések nem számítanak újnak, ezért Iránnak nincs miért félnie, mert képes szembeszállni ezekkel. A főparancsnok közölte, hogy az iráni légierőt mozgósították, az megkétszerezte védelmi képességét, és állandóan figyeli az ország légterét.

Kamal Harazi iráni külügyminiszter Kofi Annan ENSZ-főtitkárhoz intézett levelében visszautasította azokat a vádakat, amelyeket George Bush amerikai elnök fogalmazott meg a múlt héten a közel-keleti országgal szemben. Bush az Unió helyzetéről szóló üzenetében azzal vádolta Iránt, hogy a terrorizmust támogatja és tömegpusztító fegyvereket gyártására törekszik. Harazi az ENSZ-főtitkárhoz intézett levelében igazságtalannak és megalapozatlannak nevezte az amerikai elnök által mondottakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?