Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ismét elhalasztották a Mont-Blanc alagút megnyitását

MTI
2002.02.05. 13:15
Újabb néhány héttel elhalasztották a Mont-Blanc-alagút szombatra jelzett megnyitását, mert a Franciaországot Olaszországgal összekötő Alpok alatti autópálya mennyezetén hétfőn repedéseket észleltek, és fél köbméternyi beton le is hullott a boltív borításából. A helyreállítási munkálatokat már hétfőn megkezdték, a 12 kilométeres alagútban csak a javítás befejezése után, várhatóan néhány hét múlva indulhat meg a gépkocsiforgalom. A kamionok még további egy-két héttel később vehetik csak ismét igénybe az átjárót.

Bertrand Levy, az alagutat működtető ATMB részvénytársaság vezérigazgatója azt mondta, hogy nincs különösebb probléma, bár egyelőre nem tudják, hogy az omlás az alagútban végrehajtott nagyszabású üzembiztonsági átalakítások, vagy a hét végén észlelt, 3,2-es mértékű kisebb földrengés miatt következett-e be. A Mont-Blanc-alagutat az 1999. március 24-én történt, 39 ember halálát okozó tűzvész után zárták le, s azóta 300 millió eurós költséggel példátlan méretű üzembiztonsági korszerűsítést hajtottak végre a hasonló katasztrófák megelőzése céljából.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?