Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Holt várossá vált Madagaszkár fővárosa

MTI
2002.02.05. 18:42
A jelek szerint teljes sikerrel járt Madagaszkáron Marc Ravalomanana ellenzéki politikus hétfői felhívása, amelyben arra utasította híveit, hogy keddre tegyék "holt várossá" Antananarivót. Helyi beszámolók szerint a madagaszkári főváros utcái és közterei teljesen elnéptelenedtek. Szünetelt a tömegközlekedés, zárva voltak a bankok, az üzletek, az éttermek és az iskolák. Taxikat csak elvétve lehetett fogadni. Az ország repülőterei sem a bel-, sem a külföldi járatokat nem indították, illetve nem fogadták.

Ravalomanana az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva győzelemként könyvelte el a keddi napot, amely - mint fogalmazott - bizonyította, hogy benne bízik a szigetország népe, s ő a hatalom tényleges birtokosa. A politikus egyben felszólította követőit, hogy szerdától folytassák tömegtüntetéseiket. Ravalomanana, az 51 éves gazdag gyáros, a főváros népszerű polgármestere azt ígérte, hogy elnökként gyökeres változtatásokat vezet be Madagaszkáron, és fellendíti a világ egyik legszegényebb államának gazdaságát.