Jenő
-3 °C
6 °C

Izrael a Hezbollah elleni harcra bíztatja az USA-t

MTI
2002.02.06. 06:59
Benjámin Ben Eliezer izraeli védelmi miniszter arra fogja kérni az Egyesült Államokat, hogy irányítsa figyelmét az al-Kaida terrorhálózat azon egységeire, amelyek csatlakoztak a Dél-Libanonban tevékenykedő Hezbollah gerillaszervezethez.

A Kofi Annan ENSZ-főtitkárral kedden New Yorkban tartott megbeszélése után Ben Eliezer kifejtette: az al-Kaida igyekszik beszivárogni a libanoni Hezbollah soraiba, és "nem lenne jó a szabad világ számára", ha együttműködés jönne létre a két szervezet között. Hozzátette, hogy szerdai washingtoni látogatásán át fogja adni amerikai tárgyalópartnereinek az ez ügyben összegyűjtött információkat.

Izrael azt reméli, hogy Washington számba jöhető célpontnak fogja tekinteni az al-Kaida terrorszervezet közvetlen támogatását bíró Hezbollahot - fűzte hozzá az izraeli védelmi miniszter.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?