Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izraeli F-016-osok Nabluszt támadták

2002.02.07. 07:20
Az izraeli légierő szerda éjjel támadást intézett a palesztin autonóm területen fekvő Náblusz ciszjordániai városban a Palesztin Hatóság helyi székháza ellen. Az akciót megtorlásnak szánták a ciszjordániai Hamrában négy izraeli életét kioltó palesztin támadásra - jelentette az MTI. Az izraeli F-16-os típusú harci gépek két rakétát lőttek ki nábluszi célpontjukra. Palesztin kórházi források beszámolója szerint tizenegy ember - többségükben palesztin rendőrök - sebesült meg a légicsapás következtében. Halálos áldozat nem volt. Szemtanúk a Reutersnek arról számoltak be, hogy a rakéták nem okoztak komolyabb károkat a székházban, de az ablakok a környéken mindenhol kitörtek.

Eközben Washingtonban kiderült, hogy Dick Cheney amerikai alelnök március közepén indul tizenegy országot felölelő körútjára. A kilenc közel-keleti országot, valamint Nagy-Britanniát és Törökországot felkereső Cheney széles körű tárgyalásokat folytat majd a kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákról, köztük a terrorizmus elleni háború következő lépéseiről és regionális biztonsági kérdésekről.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök Washingtonba érkezett, ahol Bush elnökkel tárgyal majd a palesztinok és az izraeliek között kiújult erőszakról -adta hírül a BBC. Illetékesek szerint arra próbálja meg rávenni Busht, hogy szakítsa meg a kapcsolatait Jasszer Arafat palesztin vezetővel. Saron azzal vádolja Arafatot, hogy nem fékezi meg a palesztin militánsokat.