Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Izraeli F-016-osok Nabluszt támadták

2002.02.07. 07:20
Az izraeli légierő szerda éjjel támadást intézett a palesztin autonóm területen fekvő Náblusz ciszjordániai városban a Palesztin Hatóság helyi székháza ellen. Az akciót megtorlásnak szánták a ciszjordániai Hamrában négy izraeli életét kioltó palesztin támadásra - jelentette az MTI. Az izraeli F-16-os típusú harci gépek két rakétát lőttek ki nábluszi célpontjukra. Palesztin kórházi források beszámolója szerint tizenegy ember - többségükben palesztin rendőrök - sebesült meg a légicsapás következtében. Halálos áldozat nem volt. Szemtanúk a Reutersnek arról számoltak be, hogy a rakéták nem okoztak komolyabb károkat a székházban, de az ablakok a környéken mindenhol kitörtek.

Eközben Washingtonban kiderült, hogy Dick Cheney amerikai alelnök március közepén indul tizenegy országot felölelő körútjára. A kilenc közel-keleti országot, valamint Nagy-Britanniát és Törökországot felkereső Cheney széles körű tárgyalásokat folytat majd a kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákról, köztük a terrorizmus elleni háború következő lépéseiről és regionális biztonsági kérdésekről.

Ariel Saron izraeli miniszterelnök Washingtonba érkezett, ahol Bush elnökkel tárgyal majd a palesztinok és az izraeliek között kiújult erőszakról -adta hírül a BBC. Illetékesek szerint arra próbálja meg rávenni Busht, hogy szakítsa meg a kapcsolatait Jasszer Arafat palesztin vezetővel. Saron azzal vádolja Arafatot, hogy nem fékezi meg a palesztin militánsokat.