Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

India fegyverkezik

MTI
2002.02.08. 22:43
India megvásárol Oroszországtól egy repülőgép-hordozó anyahajót, több nagy hatótávolságú bombázó repülőgépet, és újabb rendelést adott fel orosz harckocsik szállítására - közölte pénteken az indiai védelmi miniszter. George Fernandes pénteken befejezte háromnapos tárgyalásait az Újdelhiben tartózkodó Ilja Klebanov orosz miniszterelnök-helyettessel, aki a hadiipar és a fegyverexport irányításáért felelős az orosz kormányban.

Az AP szerint a pótmegrendelés és a sürgősség egyértelműen összefügg azzal a súlyos politikai és katonai feszültséggel, amely az utóbbi hetekben alakult ki India és fő ellenlábasa, Pakisztán között az újdelhi parlament ellen intézett december 13-i merénylet nyomán. India szerint a pakisztáni állam által támogatott muzulmán szélsőségesek voltak a merénylők