Erik, Alexandra
EUR 383,75 Ft
USD 366,70 Ft
9 °C
23 °C

India is közreműködhetett az újságíró elrablásában

MTI
2002.02.09. 11:29
Pervez Musarraf pakisztáni államfő szerint gyanítható, hogy az indiai hírszerzésnek szerepe volt Daniel Pearl amerikai újságíró elrablásában. A The Wall Street Journal tudósítójának január 23-án veszett nyoma Karacsiban, amikor radikális muzulmán csoportokkal próbált kapcsolatba lépni. "Nagyon is lehetséges, hogy indiaiak tették, indiaiak hangolták össze. Most ezt vizsgáljuk" - mondta Musarraf tábornok a The Washington Postnak adott interjújában. Az államfő az előtt nyilatkozott az amerikai lapnak, hogy kedden hivatalos látogatást kezd Washingtonban.

A pakisztáni nyomozó hatóságok nemrég Ahmed Omar Szajed sejket, ismert szélsőséges muzulmán vezetőt nevezték meg az emberrablás fő gyanúsítottjaként, és Musarraf állítása szerint "közvetett jelek" arra utalnak, hogy a sejk Indiával egyeztetve cselekedett. A pakisztáni rendőrség pénteken közölte, hogy Karacsiban hivatalosan letartóztattak három személyt Pearl eltűnésével kapcsolatban - írja a Reuters.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek