Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

India is közreműködhetett az újságíró elrablásában

MTI
2002.02.09. 11:29
Pervez Musarraf pakisztáni államfő szerint gyanítható, hogy az indiai hírszerzésnek szerepe volt Daniel Pearl amerikai újságíró elrablásában. A The Wall Street Journal tudósítójának január 23-án veszett nyoma Karacsiban, amikor radikális muzulmán csoportokkal próbált kapcsolatba lépni. "Nagyon is lehetséges, hogy indiaiak tették, indiaiak hangolták össze. Most ezt vizsgáljuk" - mondta Musarraf tábornok a The Washington Postnak adott interjújában. Az államfő az előtt nyilatkozott az amerikai lapnak, hogy kedden hivatalos látogatást kezd Washingtonban.

A pakisztáni nyomozó hatóságok nemrég Ahmed Omar Szajed sejket, ismert szélsőséges muzulmán vezetőt nevezték meg az emberrablás fő gyanúsítottjaként, és Musarraf állítása szerint "közvetett jelek" arra utalnak, hogy a sejk Indiával egyeztetve cselekedett. A pakisztáni rendőrség pénteken közölte, hogy Karacsiban hivatalosan letartóztattak három személyt Pearl eltűnésével kapcsolatban - írja a Reuters.