Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Újabb merénylet Észak-Oszétia belügyminisztere ellen

MTI
2002.02.11. 08:20
Három héten belül másodszor merényletet kíséreltek meg hétfőn Kazbek Dzantijev belügyminiszter ellen az Oroszországhoz tartozó Észak-Oszétia fővárosában, Vlagyikavkazban. Az ITAR-TASZSZ hírügynökség jelentése szerint feltehető, hogy az altábornagy személyes védelmét ellátó őrök közül többen megsebesültek a merényletben, amelyet helyi idő szerint nem sokkal reggel hét óra után hajtottak végre.

Január 21-én, hat nappal a köztársasági elnökválasztás előtt Dzantijev szolgálati autója mellett robbantottak pokolgépet, amikor a tisztségviselő reggel munkába indult. Akkor senki sem sérült meg. Az Oroszország déli részén fekvő Észak-Oszétia határos a feszült helyzetű Csecsenfölddel, Vlagyikavkaz pedig otthont ad a szeparatista köztársaságban tevékenykedő orosz csapatok főhadiszállásának. A januári merényletnél orosz hírügynökségi jelentések nem zárták ki annak lehetőségét, hogy az akció hátterében szervezett bűnözői csoportok állnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?