Ödön
1 °C
11 °C

Akihito japán császár a nyáron Magyarországra látogat

MTI
2002.02.12. 08:42
Akihito japán császár júliusban hivatalos látogatást tesz Magyarországon Mádl Ferenc köztársasági elnök meghívására. A köztársasági elnöki sajtóiroda keddi közlése szerint a császár - és az őt elkísérő Micsiko császárné - látogatása a magyar-japán kapcsolatok kiemelkedő eseménye lesz, mivel japán császári pár első ízben érkezik Magyarországra. Magyarország és az általa politikai, gazdasági és pénzügyi téren stratégiai partnernek tekintett Japán kétoldalú együttműködése a magyarországi demokratikus átalakulást követően, az 1990-es évektől lendületes fejlődésnek indult.

A legutóbbi magas szintű látogatások sorában Kono Johei japán miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter látogatott Magyarországra 1995-ben; Horn Gyula miniszterelnök 1995-ben, illetve Kovács László külügyminiszter és Gál Zoltán házelnök 1997-ben Tokióba utazott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?