Erik, Alexandra
EUR 383,52 Ft
USD 365,96 Ft
9 °C
23 °C

Tíz év után ENSZ-megfigyelő Irakban

MTI
2002.02.12. 13:20
Irak - tíz év óta most először - beengedte országába az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának egyik szakértőjét. Andreasz Mavrommatisz ciprusi diplomata, ENSZ-jelentéstevő a Német-Iraki Társaság küldöttségével egy időben érkezett Bagdadba. A volt ciprusi nagykövetet 1999 decemberében nevezték ki a világszervezet Irak ügyében illetékes rendkívüli emberjogi megfigyelőjévé. Elődje, a holland Max van der Stoel - 1992-es egyetlen helyszíni látogatást kivéve - kénytelen volt Genfben, másodkézből szerzett információk alapján végezni munkáját, mert az irakiak nem engedték földjükre lépni.

Bagdadi megfigyelők szerint a Szaddám Huszein iraki elnök ellen irányuló legújabb amerikai fenyegetésekkel függhet össze, hogy az iraki vezetés engedélyezte Mavrommatisz látogatását. Az iraki vezetés a washingtoni fenyegetésekre tekintettel néhány nappal ezelőtt kijelentette: kész feltétel nélküli párbeszédet folytatni az Egyesült Nemzetek Szervezetével - írja a dpa.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek