Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izléstelennek nevezte Orbán megnyilvánulásait az EP liberális elnöke

MTI
2002.02.12. 19:35
Graham Watson, az Európai Parlament liberális demokrata csoportjának elnöke írásos nyilatkozatot adott ki, amelyben ízléstelennek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök gazdasági élettérre való hivatkozását és azt, hogy a Fidesz alelnöke egy országgyűlési vitában hazaárulónak nevezte az ellenzéki képviselőket.

A nyilatkozatnak az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott szövege a következő:

"Ezek a kifejezések még egy általános választási hadjáratában is ízléstelenek. Az érzelmek, amiket elárulnak, összeegyeztethetetlenek az Európai Unióba való felvétel koppenhágai követelményeivel. Felhívom Orbán Viktort, hogy tartsa tiszteletben demokratikus felelősségét, az Európai Bizottságot pedig arra, hogy kísérje nagy figyelemmel a magyarországi fejleményeket. Ezenkívül parlamenti kollegáimat is éberségre kérem. Rendkívüli figyelemmel fogjuk megítélni azt az országot, amelynek vezető politikusai így viselkednek."