Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Budapestet is kapcsolják a pápa szombati szatelit imádságán

MTI
2002.02.13. 16:32
Műholdas összeköttetés segítségével II. János Pál pápával együtt imádkozik nyolc európai nagyváros, köztük Budapest több száz katolikus egyetemistája március 2-án, szombaton - közölte Várnai Péter, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye ifjúsági referense szerdán az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a katolikus egyházfő által meghirdetett, immár hagyományosnak számító közös imádság középpontjában ezúttal a keresztség témaköre áll.

Róma és Budapest mellett Athén, Bécs, Dublin, Moszkva, Strasbourg és Valencia szerepel a helyszínek között. A magyarországi liturgiának a Magyar Szentek Temploma ad otthont, ahová mintegy négyszáz fiatalt várnak. Várnai Péter elmondta: II. János Pál pápa szavai után valamennyi további helyszínt kapcsolják majd, és sorjában közvetítik az ottani liturgiákat. A kétórás közös szertartás 18 órakor kezdődik, és valamennyi helyszínen monitorról követhetők az imádságok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?