Elmarad a visegrádi országok budapesti találkozója

MTI
2002.02.13. 18:48
Elmarad a visegrádi országok miniszterelnökeinek február 19-re tervezett budapesti találkozója - jelentette be szerdán Varsóban Michal Tober kormányszóvivő.

A lengyel, cseh, szlovák és magyar kormányfő azért találkozott volna, hogy egyeztessék nézeteiket, és lehetőség szerint közös álláspontot alakítsanak ki az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozott javaslataival kapcsolatban, melyek az EU-bővítés finanszírozására, ezen belül a tagjelöltek mezőgazdasági termelőinek nyújtandó közvetlen támogatásra vonatkoznak.

A lengyel szóvivő nem zárta ki, hogy a csúcstalálkozóra egy későbbi időpontban sor kerül, de nem tudta megmondani, hogy mikor. Az összejövetel elmaradásának nem tartalmi, hanem egyeztetési okai vannak: kiderült, hogy az egyszer már módosított február 19-i időpont sem felel meg valamennyi miniszterelnöknek, és idáig nem sikerült új, mindenkinek megfelelő időpontot találni - mondta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás