Ivó, Milán
EUR 383,28 Ft
USD 365,40 Ft
6 °C
26 °C

Haider és az iraki látogatás

MTI
2002.02.13. 21:46
Jörg Haider szerdán Irakból hazatérve úgy nyilatkozott, hogy humanitárius segélyt vitt Bagdadba, nevezetesen vérbankhoz szükséges berendezéseket adott ott át. Mint a koalíciós jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke, karintiai tartományi elöljáró klagenfurti sajtóértekezletén elmondta, a szükséges adományokat az Osztrák-Iraki Baráti Társaság tagjaként gyűjtötte össze.
Közben az APA ismertette azt a nyilatkozatot, amelyet az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője adott Washingtonban az osztrák hírügynökségnek, Ebben az illető a többi között kijelentette: az Egyesült Államok meg kívánja vizsgálni, hogy Jörg Haider kétnapos iraki útja nem sérti-e az Irak ellen meghirdetett ENSZ-szankciókat, melyek az áruszállításokra vonatkoznak. Az amerikai külügyminisztérium már kedden leszögezte, hogy Washington aggódik Haider útja miatt, és a szándékolt céllal ellentétes hatásúnak tartja azt, mert az ilyen látogatások Bagdadot eddigi politikájának folytatására bátorítják. Haidert Irakban Szaddám Huszein elnök is fogadta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek