Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Haider és az iraki látogatás

MTI
2002.02.13. 21:46
Jörg Haider szerdán Irakból hazatérve úgy nyilatkozott, hogy humanitárius segélyt vitt Bagdadba, nevezetesen vérbankhoz szükséges berendezéseket adott ott át. Mint a koalíciós jobboldali populista Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke, karintiai tartományi elöljáró klagenfurti sajtóértekezletén elmondta, a szükséges adományokat az Osztrák-Iraki Baráti Társaság tagjaként gyűjtötte össze.
Közben az APA ismertette azt a nyilatkozatot, amelyet az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője adott Washingtonban az osztrák hírügynökségnek, Ebben az illető a többi között kijelentette: az Egyesült Államok meg kívánja vizsgálni, hogy Jörg Haider kétnapos iraki útja nem sérti-e az Irak ellen meghirdetett ENSZ-szankciókat, melyek az áruszállításokra vonatkoznak. Az amerikai külügyminisztérium már kedden leszögezte, hogy Washington aggódik Haider útja miatt, és a szándékolt céllal ellentétes hatásúnak tartja azt, mert az ilyen látogatások Bagdadot eddigi politikájának folytatására bátorítják. Haidert Irakban Szaddám Huszein elnök is fogadta.