Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kényszerleszállást hajtott végre a német kancellár gépe

MTI
2002.02.14. 13:32
Az Amazonas menti esőerdők mélyén hajtott végre kényszerleszállást Gerhard Schröder repülőgépe, amikor a német kancellár a hét elején Mexikóból Brazíliába kívánt utazni, de kifogyott az üzemanyag a gép tartályaiból. A német sajtó csütörtöki beszámolói szerint a Schrödert és kíséretét szállító A310-es Airbus az esőerdők mélyén fekvő brazíliai Manausnál hajtotta végre a kényszerleszállást. A német kancellár végül szerda reggel érkezett meg célállomása, Sao Paulo repülőterére.

A repülőgép, amely 1989-ig Erick Honecker egykori keletnémet vezetőt repítette útjaira, műszaki szempontból már nem felel meg a kor követelményeinek - jegyezte meg a Bild című lap. Teljesen feltankolva is csupán 11 ezer kilométerre képes repülni - ami elvben elegendő lett volna a Mexikóváros és Sao Paulo közötti 7400 kilométer megtételéhez, de kénytelen volt kerülőt tenni, hogy kikerüljön egy légörvényekkel teli térséget.