Jolán
2 °C
4 °C

Földjeik elkobzása ellen tiltakoztak a beduin arabok

MTI
2002.02.15. 05:52
Beduin arabok ezrei tüntettek csütörtökön az izraeli Negev-sivatagban földjeik védelmében. Egyik képviselőjük az AFP francia hírügynökség munkatársának elmondta: a beduinok azért gyűltek össze, hogy tiltakozzanak földjeik elkobzása ellen. Állítása szerint izraeli permetezőgépek csütörtökön lombtalanítószerrel borítottak el mintegy 300 hektáros területet. Az izraeliek úgy tartják, hogy a szóban forgó övezet közhasználatú terület, és azt a beduinok jogtalanul művelik meg.

A mintegy negyven tanyán élő helybeliek hevesen tiltakoztak az izraeli akció ellen, és attól tartanak, hogy a műveletnek egészség- és környezetkárosító következményei lesznek. A tüntetést a rendőrség oszlatta fel, de sebesülés nem történt. Izraelben mintegy 180 ezer nomád él rendkívül szegény körülmények között - mutatott rá jelentésében az AFP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?