Ödön
1 °C
11 °C

Magyarigazolványa miatt Bugár lemondását követelik

MTI
2002.02.17. 22:42
Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vasárnap arra szólította fel Bugár Bélát, hogy mondjon le a szlovák parlament alelnöki posztjáról, amiért szombaton Budapesten átvette a magyarigazolványt. Bugár elmondta: nem a kedvezmények érdekében, hanem annak igazolására folyamodott a magyarigazolványért, hogy a magyar kultúrkörhöz tartozik. Megdöbbentőnek nevezte, hogy szlovák politikusok alkotmányellenesnek tartják a magyarigazolványt.

Az SNS elnöke, Anna Malíková jegyezte nyilatkozat "a legpiszkosabb soviniszta arrogancia megnyilvánulásának" nevezte Bugár lépését, amelyben az SNS szerint "nagymagyar politikai törekvések", privatizációs érdekek ugyanúgy megjelennek, mint a szlovák törvényhozás meggyalázásának szándéka. "A törvényhozás alelnöki posztjáról természetesen nem fogok lemondani, kiváltképpen nem egy Malíková-féle felszólítás okán. Ellenben ha az MKP valamilyen egyéb okból szólítana fel ilyen lépésre, akkor ezt habozás nélkül megtenném," - közölte a szlovákiai magyar pártvezető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?