Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Magyarigazolványa miatt Bugár lemondását követelik

MTI
2002.02.17. 22:42
Az ellenzéki Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vasárnap arra szólította fel Bugár Bélát, hogy mondjon le a szlovák parlament alelnöki posztjáról, amiért szombaton Budapesten átvette a magyarigazolványt. Bugár elmondta: nem a kedvezmények érdekében, hanem annak igazolására folyamodott a magyarigazolványért, hogy a magyar kultúrkörhöz tartozik. Megdöbbentőnek nevezte, hogy szlovák politikusok alkotmányellenesnek tartják a magyarigazolványt.

Az SNS elnöke, Anna Malíková jegyezte nyilatkozat "a legpiszkosabb soviniszta arrogancia megnyilvánulásának" nevezte Bugár lépését, amelyben az SNS szerint "nagymagyar politikai törekvések", privatizációs érdekek ugyanúgy megjelennek, mint a szlovák törvényhozás meggyalázásának szándéka. "A törvényhozás alelnöki posztjáról természetesen nem fogok lemondani, kiváltképpen nem egy Malíková-féle felszólítás okán. Ellenben ha az MKP valamilyen egyéb okból szólítana fel ilyen lépésre, akkor ezt habozás nélkül megtenném," - közölte a szlovákiai magyar pártvezető.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek