Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bush Japánban

MTI
2002.02.18. 06:47
A japán kormányba és gazdaságba vetett bizalmát erősítette meg tokiói látogatásának kezdetén, Koidzumi Dzsunicsiro miniszterelnökkel találkozva George W. Bush amerikai elnök. Bush kijelentette: nagy reformernek tartja Koidzumit, és bízik abban, hogy kivezeti Japánt a gazdasági válságból. Az erős Japán a világgazdaság egésze szempontjából is fontos - idézte az amerikai elnököt a helyi média. Vendéglátója a reformok következetes folytatását ígérte.

Bush a találkozón méltatta Japán támogatását a terrorizmus elleni hadjáratban. A kormányfővel folytatott megbeszélés előtt Bush újságíróknak nyilatkozva igyekezett eloszlatni azokat az aggodalmakat, amelyek Ázsiában azután merültek fel, hogy egy beszédében a "gonosz tengelyében" lévőnek minősítette Irakot, Iránt és Észak-Koreát. A szövetségesek "megértik pozíciónkat" - mondta az elnök.