Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bezáratnák a szlovákiai ajánlóirodákat?

Népszabadság
2002.02.18. 07:31
Hétfő délután a szlovák kabinet rendkívüli ülést tart, amelynek egyik napirendi pontja a kedvezménytörvény szlovákiai érvényesítését megakadályozó intézkedések megvitatása lesz. Erre a lépésre a szlovák törvényhozás másfél héttel ezelőtti határozata kötelezi a kormányt - közölte a Népszabadság megkeresésére Zenon Mikle szóvivő, aki a tervezetről további részleteket nem árult el. Megbízható forrásból a lap úgy tudja, hogy Jan Carnogursky igazságügy-miniszter, a szlovák Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) egyik vezetője valószínűleg javasolni fogja a magyarigazolványokat januártól gyűjtő tizenegy dél-szlovákiai tájékoztató iroda bezárását.

Ivan Simko belügyminiszter úgy vélekedett, hogy jogállami eszközökkel ezeknek az irodáknak a jelenlegi tevékenységét nem lehet betiltani. Csáky Pál, a kisebbségi jogokat felügyelő kormányalelnök a Népszabadságnak nyilatkozva elmondta, hogy a kormányban éles vita várható, mert az MKP miniszterei Mikulás Dzurinda pártjának a további kormányközi tárgyalásokat és az értelmes kompromisszumon alapuló mielőbbi egyezséget fogják szorgalmazni. A két balközép párt kormánytagjai viszont valószínűleg a kereszténydemokratákat támogatják majd. Döntés szerinte csak a szerdai, következő kormányülésen várható.