Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Time: a kedvezménytörvény az olcsó munkaerő behozatalát célozza

MTI
2002.02.20. 09:51
Az amerikai Time hírmagazin európai kiadása fényképpel és térképpel illusztrált romániai riportot közölt a magyar kedvezménytörvényről "A birodalom visszavág" címmel. A térkép az 1920-as és a mai Magyarországot mutatja és szövegében közli az olvasóval, hogy Magyarország akkori területének kétharmadát elvesztette, aminek következtében 3,5 millió magyar szorult a szomszédos országokba, akiknek "a magyar kormány most megkésett hazatérést kínál a múlt hónapban életbe lépett státustörvénnyel". A riport ismerteti a törvény által nyújtott kedvezményeket, a Romániában és Szlovákiában mutatkozó heves tiltakozást és idézi Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy ez a törvény a magyar nemzet határokon átnyúló újraegyesítését szolgálja.

A riport szerint ez a törvény messzebb megy, mint a szomszédos országok hasonló törvényei, továbbá olcsó munkaerő behozatalát célozza. A cikk végső kicsengése az, hogy a térség országai között ma nagyok az életszínvonalbeli különbségek, ezért egy bukaresti nyugati diplomata szerint a fő dolog az, hogy mindezeket az országokat mielőbb fel kell venni az EU-ba.