Jenő
-3 °C
6 °C

Dzurinda szerint Orbán hazudott

MTI
2002.02.20. 20:01
Mikulás Dzurinda szlovák miniszterelnök "igaztalannak" tartja Orbán Viktor azon kijelentését, miszerint Magyarország a kedvezménytörvény ügyében a szlovákiai belpolitikában fennálló bonyodalmak miatt nem tud megállapodni Szlovákiával. Az MTI pozsonyi tudósítójához eljuttatott állásfoglalás szerint a magyar miniszterelnök Romano Prodival, az Európai Bizottság elnökével folytatott brüsszeli megbeszélése után tett ilyen kijelentést.

Dzurinda szerint a magyar kedvezménytörvény gyakorlati érvényesítése ellentétes lenne a nemzetközi jogi normákkal, egyszersmind "a Szlovák Köztársaság és a Magyar Köztársaság közti megállapodással, mert sértené a Szlovák Köztársaság önállóságát és függetlenségét, s etnikai elvekre épülő megkülönböztetést honosítana meg a Szlovák Köztársaság polgárainak életében" - fogalmaz a pozsonyi dokumentum.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?