Előd
10 °C
16 °C

Izraeli katonák felgyújtották a palesztin rádió és tévé épületét

MTI
2002.02.21. 06:41
Négy palesztin meghalt, harmincöt megsebesült abban a hadműveletben, amelyet izraeli harckocsik csütörtök hajnalban hajtottak végre a Gázai övezet déli részében palesztin menekülttáborok területén. Gáza városában izraeli katonák felgyújtották a Palesztina Hangja rádió és televízió épületét.

Rafah közelében, egy menekülttáborban az izraeli harckocsik és buldózerek leromboltak egy házat, amelynek birtokosa hétfőn megölt egy izraeli asszonyt és két katonát, majd maga is áldozatul esett a katonáknak. Az akciót követően jelezték kórházi források a négy halálesetet és harmincöt golyó általi sebesülést. A katonák palesztin rendőrségi posztokra nyitottak tüzet, két rendőr megsebesült. Hírügynökségi információk szerint két izraeli hadihajó is bekacsolódott a támadásba. A harckocsik a háromórás behatolás után visszahúzódtak a városból.

Izraeli helikopterek rakétákat lőttek ki csütörtök reggel Rámalláhban, Jasszer Arafat palesztin vezető irodáinak közelében, illetve egy palesztin biztonsági épületre a Gázai övezetben. Arafat és emberei most is sértetlenek maradtak, bár egy őr könnyebben megsebesült. Arafat maga is megszemlélte a csapás következményeit, majd újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a palesztinok nem hajlanak meg a kemény izraeli fellépés előtt.