Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új kormánya van Albániának

MTI
2002.02.22. 06:59
Albániában jóváhagyta a parlament péntek hajnalban Pandeli Majko miniszterelnök kormányát, és ezzel egyelőre véget ért a közel egy hónapja tartó súlyos belpolitikai válság. A jókora szocialista többségű parlament 82 igen, 34 nem szavazattal és 2 tartózkodással hagyta jóvá a kabinetet, amelynek a 32 éves Majko közlése szerint legfontosabb célja, hogy kíméletlen harcot folytasson a korrupció ellen, és előrevigye Albániát az európai integráció útján.

A politikai válságot a szocialista párton belüli rivalizálások okozták, elsősorban Fatos Nano pártelnök híveinek nézetkülönbözőségei a január végén kormányfőként leköszönésre kényszerített Ilir Metát követőkével. Az AFP hírügynökség elemzőket idéz, akik szerint a kormány törékeny, mert felállásával a pártkonfliktus még mindig nem rendeződött. A belpolitikai problémák már 100 millió dollárnyi nemzetközi hiteltől is elütötték Albániát, amelyet a nemzetközi pénzintézetek gazdasági válság kockázatára is figyelmeztetnek.