Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rálőttek a palesztin parlament elnökének autójára

MTI
2002.02.25. 08:30
Izraeli katonák vasárnap este tüzet nyitottak egy közúti ellenőrző pontnál a palesztin autonóm területek törvényhozása elnökének, Ahmed Koreinek a gépkocsijára. A támadásban senki nem sebesült meg. Az izraeli katonák 8 lövést adtak le Korei páncélozott autójára. Korei ezt követően megállt és igazolta kilétét; a katonák ekkor továbbengedték.

A törvényhozás elnökének irodája azt állítja, hogy időben tájékoztatta az izraeli felet Korei útjáról Rámalláhból Kelet-Jeruzsálem felé. Az Abu Ala néven is ismert Ahmed Korei az izraeli-palesztin tárgyalások egyik legfontosabb résztvevője palesztin részről. Többször tárgyalt Simon Peresszel Oslóban az 1993-ban illetve 1995-ben folytatott béketárgyalásokon; legutóbb január 30-án fogadta őt Ariel Saron izraeli kormányfő is. Peresz az EFE hírügynökség értesülése szerint a támadás után telefonon megkövette a Palesztin Törvényhozási Tanács elnökét a lövések miatt, és ígéretet tett az eset kivizsgálására.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?