Jusztina
1 °C
16 °C

Tűzharcok Izraelben

MTI
2002.02.25. 19:49
Két palesztin merénylők nyitott tüzet egy kelet-jeruzsálemi buszmegállóban várakozókra hétfőn. Az izraeli közszolgálati rádió és tv jelentése szerint az egyik fegyverest lelőtték, a másik azonban a tűzharccá fajult akció után elmenekült.

A merényletben, amelyet Kelet-Jeruzsálem Neve Jakov zsidó negyedében hajtottak végre, tízen megsebesültek. Jeruzsálem rendőrfőnöke szerint három rendőr, akik tüzet nyitottak a merénylőkre, szintén megsebesült. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy ők is a tíz közé számítanak-e. A rendőrfőnök elmondta azt is, hogy a támadás helyszíne az izraeli hadsereg főparancsnokságának közelében, Dahija el-Barid palesztin falu mellett volt. A faluban kijárási tilalmat rendeltek el, és jelenleg katonák keresik a második fegyverest.

A jeruzsálemi merénylettel csaknem egy időben Ciszjordániában ugyancsak palesztin fegyveresek tüzet nyitottak egy izraeli gépkocsira Nokdim zsidó település közelében. Két izraeli férfit megöltek, és súlyosan megsebesítettek egy terhes nőt is.