Botond, Mózes
EUR 389,42 Ft
USD 373,22 Ft
12 °C
29 °C

Új vasfüggöny Európában?

MTI
2002.02.28. 13:45
Új "függöny" ereszkedik le Európában a Baltikumtól az Adriáig, az egykori vasfüggönytől több száz mérföldre keletre - állapította meg szerdán a The Times a lengyel-fehérorosz határon készült riportjában.

A tekintélyes brit napilap tudósítója rámutat: ezúttal a függönyt nem Moszkva állítja fel, hogy távol tartsa a nyugati kapitalistákat, hanem a kapitalista Nyugat azért, hogy kívül tartsa az anarchikus, reformokat nélkülöző, szegénységgel sújtott szovjet utódállamok, Ukrajna, Fehéroroszország, Moldova, sőt Oroszország nyomorúságos lakóit. Az új függöny nem őrtornyokból és szögesdrótkerítésekből áll, hanem szigorú határellenőrzésekkel, számítógépes adatbázissal, korszerű figyelőrendszerrel, határőrök sokaságával megerősített vízumkényszer jelzi jelenlétét.

Az egykoron a vasfüggöny rossz oldalán lévő lengyelek mély ellenérzéssel figyelik az újabb akadály létrehozását, de ez az ára annak, amelyet az Európai Unió megkövetel azért, hogy Lengyelországot, a balti államokat, Magyarországot, Szlovákiát és Szlovéniát befogadja exkluzív klubjába 2004-ben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek