Erzsébet
1 °C
4 °C

NATO hadgyakorlat Norvégiában

MTI
2002.03.01. 07:03
A NATO az utóbbi évek legnagyobb hadgyakorlatát kezdte meg pénteken Norvégiában. A március 15-éig tartó gyakorlatban az atlanti szövetség 13 tagországának 20 ezer katonája vesz részt. A gyakorlat célja a szövetséges csapatok nagy hidegben, téli körülmények között zajló harci tevékenységének összehangolása - idézte az ITAR-TASZSZ a norvég fegyveres erők főparancsnokát. A hadgyakorlatban, amely Norvégia középső részén, Trondelag térségében zajlik, belga, brit, cseh, dán, francia, olasz, holland, lengyel, német, norvég, spanyol, portugál és egyesült államokbeli szárazföldi erőkön kívül 47 hadihajó és több mint 130 repülőgép is részt vesz.

A norvégiai hadmozdulatok célja egy NATO-tag elleni feltételezett támadás visszaverésének a gyakorlása. Ezzel egyidejűleg, ugyancsak péntektől, Lengyelországban kisebb létszámú NATO-erők békefenntartó hadműveleti gyakorlatot folytatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?