Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A lengyel államfő közvetít Oroszország és a Vatikán között

MTI
2002.03.04. 11:51
Aleksander Kwasniewski lengyel elnök magára vállalta a közvetítést a Szentszék és a moszkvai patriarkátus megromlott viszonyának helyrehozatalában, és igyekszik elősegíteni II. János Pál pápa oroszországi zarándoklatának megvalósulását. Ezt a Zycie Warszawy című lengyel napilap jelentette hétfőn saját értesüléseire hivatkozva.

Kwasniewskit múlt csütörtökön fogadta a pápa a Vatikánban, amikor is a lengyel elnök idei évi lengyelországi látogatásra szóló meghívást adott át neki, amelyet a szentatya köszönettel elfogadott (a pápa valószínűleg augusztus közepén látogat szülőhazájába). Az egyházfő egy XVIII. századi ikont ajándékozott a lengyel elnöknek, amelyet az a következő szavak kíséretében vett át: "Legyen ez a jele Őszentsége mihamarabbi oroszországi látogatásának!"