A lengyel államfő közvetít Oroszország és a Vatikán között

MTI
2002.03.04. 11:51
Aleksander Kwasniewski lengyel elnök magára vállalta a közvetítést a Szentszék és a moszkvai patriarkátus megromlott viszonyának helyrehozatalában, és igyekszik elősegíteni II. János Pál pápa oroszországi zarándoklatának megvalósulását. Ezt a Zycie Warszawy című lengyel napilap jelentette hétfőn saját értesüléseire hivatkozva.

Kwasniewskit múlt csütörtökön fogadta a pápa a Vatikánban, amikor is a lengyel elnök idei évi lengyelországi látogatásra szóló meghívást adott át neki, amelyet a szentatya köszönettel elfogadott (a pápa valószínűleg augusztus közepén látogat szülőhazájába). Az egyházfő egy XVIII. századi ikont ajándékozott a lengyel elnöknek, amelyet az a következő szavak kíséretében vett át: "Legyen ez a jele Őszentsége mihamarabbi oroszországi látogatásának!"

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás