Árpád
-2 °C
3 °C

Egy francia tiszt hiusította meg Karadzic letartóztatását?

MTI
2002.03.04. 14:59
A NATO brüsszeli székhelyéről kiszivárgott hír szerint a boszniai nemzetközi békefenntartó erők (SFOR) vizsgálatot indítottak egy német lapértesülésről, amely szerint egy francia tiszt hiusította meg a múlt héten Radovan Karadzic, a boszniai szerbek háborús bűnök gyanúja miatt körözött vezérének letartóztatását. A névtelenségbe burkolózó NATO-forrás közölte a francia hírügynökség irodájával, hogy "az SFOR-nál vizsgálat indult annak kiderítésére, hogy a soknemzetiségű erőből ki adhatta a riasztást, s ha kiderül, a büntetés nem marad el".

A Hamburger Abandblatt című német lap Shaun Byrnesre, a koszovói amerikai misszió vezetőjére hivatkozva jelentette a fentieket. A névtelenül nyilatkozó NATO-illetékes úgy vélekedett, hogy Karadzicnak nem volt igazán szüksége arra, hogy értesítést kapjon az ellene indult elfogó műveletről, mert a csapatmozgást észlelhették és továbbíthatták Karadzicnak azok a boszniai szerbek is, akik figyelő szolgálatot látnak el védelmében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?