Árpád
-2 °C
3 °C

Két német és három dán katona vesztette életét a kabuli robbanásban

dpa
2002.03.06. 16:43
Két német és három dán katona vesztettel életét egy fel nem robbant bomba hatástalanítása közben Kabulban - nyilatkozta sajtótájékoztatóján Harald Kujat tábornok, a német hadsereg vezérkari főnöke. A balesetben hét katona megsérült, hármuk állapota súlyos. A baleset két orosz gyártmányú SA-3 föld-levegő rakéta megsemmisítésekor történt. A vezérkari főnök elmondása szerint ezt a típust rutinszerűen robbantani szokták, ám most a robbanás túl hamar következett be. Ez egy nagyon tragikus baleset - mondta Kujat, hozzátéve, hogy Rudolf Scharping védelmi miniszter dzsibuti útját megszakítva visszatér Németországba.

Németország háromezer kilencszáz katonával képviseli magát Afganisztánban. Ezer katona Kabulban lát el békefenntartó feladatokat, azonban a hadsereg különleges alakulatainak száz katonája részt vesz a Paktia tartományban pillanatnyilag is zajló harcokban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?