Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Izrael megszállta Tul-Karm városát

Inforádió
2002.03.07. 12:03
Az izraeli hadsereg reggel teljes egészében elfoglalta az észak-ciszjordániai Tul-Karm egész városát és a tizenhétezer lakosú város szomszédságában levő Mur Samsz menekülttábort. Ugyanebben a körzetben a hadsereg körbezárta a 12 ezer lakosú Túl-Karm menekülttábort, ahonnan tűzpárbaj hallatszik. Izraeli harci helikopterek ugyanakkor csapást mértek a palesztin hírszerzésnek a ciszjordániai Hebron közelében lévő főhadiszállására.

Eközben palesztin források megerősítették, hogy az izraeliek hajnalban agyonlőtték az Iszlám Dzsihád egyik aktivistáját. Előzőleg az izraeliek a ciszjordániai Túl-Karm térségében is lelőttek egy palesztint, hármat pedig megsebesítettek. Közben Simon Peresz izraeli külügyminiszter megerősítette, hogy telefonon beszélt Jasszer Arafattal, mialatt az izraeli légierő lőtte a palesztin vezető főhadiszállását Rámalláhban. A beszélgetés tartalma nem ismeretes.