Judit
2 °C
7 °C

Húszezren kérvényeztek magyarigazolványt a Felvidéken

MTI
2002.03.09. 12:23
Jó húszezer érvényes kérvényt nyújtottak be eddig a Felvidéken a magyarigazolvány kiváltására - hangzott el szombaton Balatonalmádiban, a szlovákiai magyar szervezeteket egyesítő Szövetség a Közös Célokért társulás tanácskozásán. Az igazolvány kiváltása hosszadalmas, de jelenleg több száz már kézben lehet - közölte az MTI-vel a rendezvényen résztvevő Duray Miklós, a Magyar Koalíció Pártjának ügyvezető alelnöke. Hozzátette: Szlovákiában, ahol hatszázezres a magyar kisebbség, akár négyszázezerre is fölmehet a magyarigazolványt kiváltók száma. Duray Miklós közölte, hogy a magyarigazolvány kérvényezése akkor fog felgyorsulni, amikor a diákok és a pedagógusok kedvezményei azt időszerűvé teszik.

A szlovák politika ellenáll a törvénnyel szemben. Kellemetlen légkört teremtenek, megpróbálják megakadályozni a megvalósítását, de a szlovákiai jogrend ezt nem teszi lehetővé - válaszolta Duray Miklós arra a kérdésre, hogy jelenleg miként viszonyul a szlovák politika a magyar kedvezménytörvényhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?