Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kossuthra emlékeztek az amerikai szabadkőművesek

MTI
2002.03.10. 11:43
Szombaton ünnepi megemlékezést tartottak a szabadkőműves mozgalom skót rítusú ágának washingtoni székházában abból az alkalomból, hogy Kossuth Lajost 150 évvel ezelőtt vették fel a szabadkőművesek sorába.

Az eseményen elhangzott beszédében Jeszenszky Géza washingtoni magyar nagykövet utalt arra, hogy idén Magyarországon Kossuth születésének 200. évfordulója köré összpontosulnak a megemlékező rendezvények, míg az Egyesült Államokban Kossuth másfél évszázaddal ezelőtti amerikai körútjának fénypontjait elevenítik fel több ünnepségen.

A bukott magyar szabadságharc emigrációba kényszerült kormányzó-elnöke amerikai útja során kérelmezte és nyerte el felvételét a szabadkőművesek tagjai közé. Az erre emlékező rendezvényen Jeszenszky Géza mellett beszédet mondott Fred Kleinknecht és David Kruger, a skót rítus szerint tevékenykedő szabadkőművesek két köztiszteletben álló vezető személyisége is.