Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Páncélosok Arafat rámalláhi hivatalánál

MTI
2002.03.12. 06:31
Az izraeli páncélosok hatoltak be kedd hajnalban Rámalláhba, s négy harcjármű Jasszer Arafat palesztin vezető hivatalától alig száz méterre foglalt el állásokat. Az izraeli hadsereg a palesztin ellenőrzésű települések és menekülttáborok ellen hétfő este indított nagyszabású akciója során elsősorban a Gázai övezetben kutatott fegyveres terroristák után, itt a Dzsabalija menekülttáborban kitört lövöldözésekben 17 palesztin vesztette életét.

A tábor átfésülése négy órán át tartott, az izraeli erők ezt követően kivonultak. Páncélosokat és útgyalukat vetettek be a Jordán folyó nyugati partján fekvő Rámalláh körzetében is egy menekülttábor átfésülésére, s a harckocsik később szinte egész Rámalláhot ellenőrzésük alá vonták, de csak szórványos lövöldözések voltak, s áldozatokról sem tudni. A Reuters hírügynökség kiemelte, hogy az izraeli hadsereg Anthony Zinni amerikai különmegbízott érkezésének előestéjén indított nagyszabás akciót a palesztinok ellen.