Natália
1 °C
7 °C

Moszkva tudni akarja: lehet-e nukreális támadás célpontja

2002.03.13. 12:35
Az orosz külügyminisztérium hivatalos levélben kérte fel a washingtoni külügyi tárcát, hogy fejtse ki álláspontját a Los Angeles Times minapi cikkében foglaltakról, arról, hogy az Egyesült Államok katonai konfliktus esetén kész korlátozott nukleáris csapást mérni hét államra, köztük Oroszországra. A lap szerint Oroszország mellett Kína, Irak, Irán, Szíria, Líbia és Észak-Korea ellen vetne be nukleáris fegyvert az amerikai hadsereg. Ennek kapcsán a moszkvai külügyminisztérium szerdán hivatalos levélben kért magyarátatot a washingtoni külügyi tárcától - közölte szerdán Alekszandr Jakovenko orosz külügyi szóvivő.

Jakovenko értékelése szerint az eddigi washingtoni megnyilvánulásokból még nem lehet egyértelműen kikövetkeztetni az amerikai álláspontot, ezért Moszkva elengedhetetlennek tartja, hogy a washingtoni külügyminisztérium hivatalos felvilágosítást adjon az Egyesült Államok nukleáris politikájáról. A szóvivő megismételte Ivanov keddi szavait: ha igaznak bizonyulna a Los Angeles Times cikke, az nem csak Moszkva, hanem az egész nemzetközi közösség sajnálatát és aggodalmát váltaná ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?