Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megállapodás született Jugoszlávia jövőjéről

BBC Magyar Adás
2002.03.14. 07:32
Szerbia és Montenegró megállapodott a jugoszláv államszövetség jövőjéről - jelentette ki Vojiszlav Kostunica jugoszláv elnök Belgrádban. A szerbiai és montenegrói vezetőkkel 12 órán át folytatott megbeszélései után Kostunica a megállapodásban rögzített megoldást új és szokatlan uniónak nevezte. Zoran Djindjics szerb kormányfő szerint az új államszövetség neve "Szerbia és Montenegró" lehet. Milo Djukanovics montenegrói elnök egyelőre nem nyilatkozott a megállapodással kapcsolatban.

Javier Solana, az Európai Unió külügyi vezetője, aki közvetítőként vett részt a tárgyalásokon, reményét fejezte ki, hogy csütörtök reggel véglegesítik a megállapodás szövegét. Solana annak reményében utazott Belgrádba, hogy rábeszélheti Montenegró vezetőit: álljanak el függetlenségi terveiktől, és fogadják el, hogy nagyfokú autonómia mellett közös államszövetségben maradnak Szerbiával.