Ivó, Milán
EUR 383,18 Ft
USD 365,07 Ft
6 °C
26 °C

Az izraeli hadsereg kivonul Ramállahból

MTI
2002.03.15. 00:43
Az izraeli erők csütörtök éjszaka megkezdték szakaszos kivonulásukat Rámalláhból, s a tervek szerint péntek hajnalra csak katonai kordon marad a Palesztin Hatóságnak otthont adó ciszjordániai településen.

Az izraeli erők több mint száz páncélozott járművel kedd hajnalban hatoltak be Rámalláhba, s Ariel Saron kormányfő csütörtökön jelentette be szakaszos kivonásukat, röviddel azt követően, hogy Anthony Zinni amerikai megbízott Jeruzsálembe érkezett az izraeli-palesztin tűzszünet elősegítése érdekében.

Palesztin biztonsági források közlése szerint csütörtök éjszaka hat izraeli járműről gépfegyvertüzet zúdítottak Jasszer Arafat palesztin elnök irodájára a kivonulás előtt közvetlenül, és Arafat testőrsége viszonozta a tüzet. A lövöldözés csaknem húsz percig tartott. Izraeli részről egyelőre nem erősítették meg az összetűzés hírét.

Rámalláhtól tíz kilométerre keletre két palesztin vesztette életét, amikor felrobbant autójuk két izraeli telep között az úton. Az izraeli katonai források közleményükben nem tértek ki arra, mi lehetett a robbanás oka.

A 17 hónapja, 2000 szeptembere óta tartó palesztin felkelésben az AFP hírügynökség összesítése szerint összesen 1530 ember vesztette életét, köztük 1182 palesztin és 343 izraeli.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek